понедельник, 19 февраля 2018 г.


Як  підготуватися до ЗНО з англійської самотужки?
Незмінним помічником у підготовці є онлайн - ресурси для підготовки до ЗНО. Зараз легко знайти тести минулих років, прослухати вебінари, в онлайн режимі попрактикувати свої навички з англійської та вдосконалити їх. Які ж pros and cons від такої підготовки?
- можна займатися у будь-який час;
- можна займатися будь-де ( так як дана підготовка можлива як на комп”ютері, так і на телефоні чи планшеті);
ресурси для підготовки онлайн є безкоштовними;
- не можливість отримати оцінку письмової частини тесту
- слабка сила волі + домашня атмосфера

Структура ЗНО:
17 завдань з вибором однієї правильної відповіді з восьми варіантів
25 завдань з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів
1 завдання відкритої форми (твір)
Перед початком підготовки виконай один з тестів ЗНО минулих років, щоб перевірити і зрозуміти на які саме завдання потрібно звернути найбільше уваги. Також такий “pre-тест” допоможе оцінити ваш прогрес по закінченню підготовки.
Готуючись до тесту потрібно тренувати всі аспекти мови для його успішної здачі:
1) Аудіювання/ listening skills - потренуватися в навичках аудіювання можна за допомогою ресурсів наведенихнище. Чим більше ви слухаєте, тим краще сприймаєте мову, а якщо ще й виконуєте вправи по прослуханим відео, або ж виписуєте незнайомі слова, то результати точно не забаряться.
Listening Skills: 10 ресурсів для підлітків

Дуже часто батьки стикаються з наступною проблемою: вчать, вчать англійську, ходять на курси чи займаються індивідуально з викладачем, а коли справа доходить до практики, то дитина дивиться на маму/тата переляканими очима і говорить “Я не розумію” і справа не в тому, що дитина погано вчила слова чи граматику, або ж викладач погано подав матеріал, справа в тому, що дитині важко сприйняти “чужу” мову на слух. Тому listening skills потрібно постійно практикувати. 
А ось власне де це можна зробити:
Aудіо поділені за рівнями, темами та авторами, а також transcript та можливість додавати всі невідомі слова до my dictionary . 
- реєструйтеся на нашому сайті www.enpodcast.com 
- заходьте в свій профайл
- введіть промокод GreenCountry-2018    та слухайте цікаві подкасти на сайті або завантажуйте додаток на свій смартфон*
Для iOS - https://goo.gl/34fwXN 
Для Android - goo.gl/NI0W7x 
*для того, щоб користуватись безкоштовно додатком на смартфоні, реєструйтеся під тим самим логіном та паролем, що і на сайті
Preparation - перегляд обраного відео, transcript - важко далося розуміння тексту, і прослухавши його двічі дитина так і не вловила “суті”, відкривайте transcript та слухайте слідкуючи за текстом, tasks - перевірка на розуміння тексту!
 
Free podcast , при реєстрації бонус -  worksheets, vocabulary tasks, transcripts. 3 -4 хвилини прослуховуємо, 5-10 виконуємо завдання, багато років насолоджуємося результатами:)
 
Powerful talks на різні теми: наука, медицина, освіта, психологія, дизайн. Промови, які допоможуть розширити свої горизонти та бути обізнаним в різних сферах життя. Відео можна відфільтрувати за такими критеріями: topics, languages, duration. Сайт буде корисним не лише тим, хто вивчає англійську, але й для тих, хто освоює й інші мови;)
 
Tематичні відео, відрізки з фільмів/ мультфільмів, які трансюються з субтитрами, натиснувши на невідомі слова можна отримати переклад, важливим є те, що переклад слів представлений українською мовою.Також ці слова можна додати свого словничка;) У розділі серіали представлені різні youtube канали ( National Geographic, Big Think, VOX etc.) 
 
Постійно в навушниках: по дорозі до школи, в гурток, в машині на шляху до бабусі - тоді radio саме те, що треба! Будеш мати high level of English та будеш в курсі останніх новин світу. Можна обрати категорію, яка цікавить (art, drama, science, etc.) та station/
 
Музика, спорт, новини, подкасти, радіо сатанції. Цей сайт підійде не лише для дітей з  fluent English, а й буде дуже корисним для початківців, так як speakers мають повільну вимову, що дає змогу чудово розуміти сказане.
 
Інтервью людей, опитаних на вулицях Нью Йорку. Кожен тиждень = нова тема: Independence, Forgiveness, Money, Imagination and so on.
 
One minute English - короткі відео-відповіді на різні питання + quizes для перевірки рівня сприйняття тексту! Відповідають на питання люди з різних країн,тому біля кожного відео є прапор, який означає національність спікера.
 

● Відео-блог, який включає в себе такі теми: Travel - основна частина блогу присвячена подорожам різними країнами; Shed Session - чудова жива музика у виконанні різних людей та груп; JacksGap - мотивуючі відео від блогера Jack Harries.

2) Vocabulary - це ключ до усіх завдання, тому чим більше слів ви знаєте, тим більші шанси обрати правильну відповідь, зрозуміти текст та написати твір.
Лексичний мінімум до ЗНО 2018 ви знайдете тут.
Але “не зациклюйтеся” лише на вивченні цих слів, більше читайте статтей, коротких історій, новин  англійською, адже велику частину завдань скадають маленьки тексти, для виконання яких необхідне саме розуміння суті тексту. Не обов”язково знати всі-всі слова в тексті для того, щоб виконати завдання.
3) Writing part - важливою частиною тесту являється письмова частина, невеличка ситуація на яку потрібно написати розгорнуту відповідь з прикладами з власного життя.
Ось кілька лінків, що стануть вам у пргоді: 
Обирайте тему, беріть зошит, ручку та тренуйтеся! 
Також рекомендуємо скористатись наступними тематичними сайтами: 
ZNO Osvitaпідбірка тестів ЗНО починаючи з 2009 року
ZNOnaSharuтести на виконання за певний проміжок часу, практично відтворення “реального ЗНО”, лише в домашніх умовах;) Мінус в тому, що ви не маєте написати письмовц частину.
iLearnвідмінний сайт для підготовки, так як тут подані на кожну граматичну тему відеоурок, матеріали для самопідготовки та тест на превірку засвоєння теми. 
Zno Academiaмега сайт, так як тут ви можете “прокачати” всі частини тесту від Matching до Grammar. А також пройти ЗНО минулих років та отримати поради щодо написання письмової частини.

Також незамінними помічниками у підготовці до іспитів є підручники. Для вивчення граматики радимо скористатися наступними: Grammarway, Grammar in Use Oxford Practice Grammar, або ж для комплексного тренування можна скористатися підручниками-тренажерами, в яких представлені типові завдання та які випускаються щороку. Повна підбірка підручників до ЗНО ви знайдете тут.

Окрім того, вже викладений демостраційний тест ЗНО з англійської мови 2018, а також відповіді для самоперевірки 
Тест ЗНО змушує хвилюватися всіх і кожного!  Але не потрібно піддаватися паніці, необхідно комплексно підійти до підготовки, обрати всі можливі методи, спланувати свій час так, щоб мати час і на підготовку і обов”язково на відпочинок і тоді ви неодмінно pass an exam with flying colours!